نیروهای یک سازمان، چگونه خوشحال‌تر، راضی‌تر و توانمندتر می‌شوند.

«نیروهای یک سازمان، چگونه خوشحال‌تر، راضی‌تر و توانمندتر می‌شوند و در نتیجه، سازمان را به اهدافش نزدیکتر می‌کنند؟»

 

این سوالی‌ست که بخش مهمی از دغدغه‌ی منابع انسانی شرکت‌ها و سازمان‌ها را شکل می‌دهد؛ جایی که تقاطع «خویشکاری» و کار سازمان‌هاست. «خویشکاری» به افراد کمک می‌کند تا بفهمند در چه کاری توانمندتر هستند و از انجام آن لذت بیشتری می‌برند. اتفاقی که در صورت وقوع، سازمان‌ها و شرکت‌ها را نیز شکوفا و پویاتر می‌کند.
ما در تاریخ یازدهم آبان ماه، افتخار حضور در کنار کارکنان شرکت «چارگون» را داشتیم؛ کارگاه یک روزه خویشکاری، با درخواست منابع انسانی این شرکت برگزار شد و شصت نفر از کارکنان چارگون، در کنار یکدیگر، به خویشکاری خود و یافتن آن فکر کردند.
در ابتدا، پس از مرور ارزش انسان‌ها در ساختار سازمان‌ها، الگوی اهمیت انسان و توانمندی‌هایش را در مقابل نگاهی که او را صرفا یک مهره در سازمان می‌داند قرار دادیم و با تکیه بر الگوی اول، وارد فرآیند پیدا کردن خویشکاری شرکت‌کنندگان شدیم.
در بخش اول این کارگاه یک روزه، شرکت‌کننده‌ها در تیم‌های پنج نفره، به‌وسیله مدیران شرکت که پیش از کارگاه در جلسات هماهنگی توسط تیم گروثمان آموزش دیده بودند، راهبری ‌شدند و به کنکاش در تجربیات فردی و حرفه‌ای خود پرداختند. آن‌ها به این پرسش کلیدی پاسخ دادند که چه دستاوردهایی در محیط حرفه‌ای باعث شده از صمیم قلب خوشحال شوند و إحساس رضایت کنند. در این مرحله، تلاش کردیم الگوهای این رضایتمندی و خوشحالی را با همدیگر پیدا کنیم.
در بخش بعدی، مدرس خویشکاری، با تشریح مفهوم «غرقگی»، به اهمیت دست یافتن به آن در کار برای دستیابی به شادمانی در زندگی تأکید کرد و در ادامه شرکت‌کنندگان به بررسی تجربیات غرقگی خود در کار و پیدا کردن الگوی آن پرداختند. غرقگی یا اوج احساسی‌ست که هنگام انجام یک کار آن را تجربه می‌کنیم. آنچه ما را با تمام وجود در خود غرق می‌کند، به‌گونه‌ای که متوجه گذر زمان نمی‌شویم.
در بخش سوم کارگاه افراد بر روی یافتن توانمندی‌های خود متمرکز شدند. مربی با استفاده از پرسش و پاسخ و همچنین دعوت شرکت‌کنندگان به سوال پرسیدن از همدیگر، فرآیند پیدا کردن توانمندی را تسهیل کرد.
در بخش چهارم نیز شرکت‌کنندگان نتیجه سه بخش قبلی را جمع‌بندی کرده و ارتباط بین توانمندی، تجربه غرقگی و آنچه باعث خشنودی آن‌ها می‌شود را در کنار یکدیگر ترسیم کردند و در بخش پایانی، افراد به «معنا» پرداختند و به این دو سؤال پاسخ دادند که خویشکاری آن‌ها می‌تواند چه تأثیری بر روی دیگران داشته باشد و چگونه باعث می‌شود جهان به‌جای بهتری تبدیل شود.
خوشحالیم که در این کارگاه یک روزه، در کنار کارکنان عزیز شرکت چارگون بودیم و واحد منابع انسانی این شرکت، گزارشی امیدبخش از تاثیرات مثبت این کارگاه بر روی کارکنان خود به گروه گروثمان داد و میانگین رضایتمندی کارکنان چارگون از شرکت در کارگاه یک روزه خویشکاری، امتیاز ۸.۵ بود. به امید دیدار مجدد عزیزان چارگون و دیگر دوستان در سایر سازمان‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های بیشتر

خویشکاری

چرا پیدا کردن خویشکاری مهم است؟

انسان امروز، در دنیای پرمشغله و پیچیده‌ای زندگی می‌کند. در این دنیا، گاهی اوقات احساس می‌کنیم گمشده‌ایم؛ لحظاتی که در آن ممکن است از خودمان